27.2 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 6 agost 2025
Vieiras a la taronja
Foto: https://www.cocinarico.es/

Ingredients:

· 4 Vieires

· 1/2 ceba

· 1 escalunya (chalota)

· 50 ml de vi blanc

· 50 ml de nata per cuinar

· 10 g de mantega

· Pell de 1/2 taronja

· 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

· Pebre bo

· Sal

 

Dins una paella amb oli d’oliva verge extra sofregim l’escalunya i la ceba tallada en juliana, a foc baix i a poc a poc, fins que agafi el color dauradet. Rentam les vieires i les separam del coral i les petxines les reservam també netes.

Dins una casserola posam la mantega amb les vieires, el coral, el suc que traurem de la mitja taronja i el vi blanc; ho salpebram i, quan comenci a bullir, ho deixam coure dos minuts. Treim les vieires i les reservam.

Seguidament, hi posam el sofrit fet anteriorment de ceba i escalunya i hi afegim la nata. Ho deixam coure fins que aquesta salsa s’espesseeixi i rectificam de sal i pebre bo.

Finalment, col·locam a cada petxina una vieira i l’acabam de farcir amb salsa, decorant-la amb un poc de clovella de taronja tallada a la juliana per damunt.

Acompanyam aquest aperitiu amb una copeta de vi blanc ben fresquet.

darreres notícies

et pot interessar