Ingredients:
· 4 Vieires
· 1/2 ceba
· 1 escalunya (chalota)
· 50 ml de vi blanc
· 50 ml de nata per cuinar
· 10 g de mantega
· Pell de 1/2 taronja
· 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
· Pebre bo
· Sal
Dins una paella amb oli d’oliva verge extra sofregim l’escalunya i la ceba tallada en juliana, a foc baix i a poc a poc, fins que agafi el color dauradet. Rentam les vieires i les separam del coral i les petxines les reservam també netes.
Dins una casserola posam la mantega amb les vieires, el coral, el suc que traurem de la mitja taronja i el vi blanc; ho salpebram i, quan comenci a bullir, ho deixam coure dos minuts. Treim les vieires i les reservam.
Seguidament, hi posam el sofrit fet anteriorment de ceba i escalunya i hi afegim la nata. Ho deixam coure fins que aquesta salsa s’espesseeixi i rectificam de sal i pebre bo.
Finalment, col·locam a cada petxina una vieira i l’acabam de farcir amb salsa, decorant-la amb un poc de clovella de taronja tallada a la juliana per damunt.
Acompanyam aquest aperitiu amb una copeta de vi blanc ben fresquet.