Ingredients
· 120 ml d’oli vegetal
· 200 g de sucre moreno
· 2 ous
· 85 g de nous moltes
· 300 g de pastanagó pelat i ratllat
· 1 poma tallada a dauets
· 290 g de farina
· 1 culleradeta de llevat
· Bicarbonat sòdic
· 1 culleradeta de canyella
· Essència de vainilla
· Sal
· Per la crema:
· 60 g de mantega
· 225 g de formatge Philadelpia
· 200 g de sucre molt
Començam batent l’oli amb el sucre moreno. Després hi afegim els ous batuts prèviament, fins que hi quedin integrats. Seguidament, hi mesclam a poc a poc, les nous, els pastanagons i la poma.
Tamisam la farina juntament amb el bicarbonat, el llevat, la canyella i la sal; ho incorporam a la mescla anterior, a poc a poc, fins que quedi integrat a la massa.
Preparam i forram el fons d’un motle, hi abocam aquesta mescla i ho introduïm al forn, encalentit prèviament a 180ºC durant 40 minuts.
Mentre es cou el pastís preparam la crema de formatge: batem la mantega amb el sucre molt fins que quedi una mescla homogènia; hi afegim el formatge amb crema i ho batem fins que quedi una massa esponjosa.
Una vegada cuit i fred el pa de pessic ho tallam en tres capes i ho muntam intercalant-lo amb la crema de formatge. Ho acabarem cobrint amb la crema i ho decorarem amb un parell d’anous.