36.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dilluns, 18 agost 2025
Foto de: http://www.organic.cat/2015/07/de-tupper-arros-salvatge-amb-bolets.html

Ingredients 

  • 250 g de xampinyons portobel·lo petits
  • 250 g de gírgoles (Pleurotus)
  • 250 g de xiitake
  • 50 g de cacauets torrats sense sal
  • 100 g de nous
  • 1/2 tassó de vi de panses (sauternes o similar)
  • 1/2 tassó de vi blanc
  • 1/2 tassó de brandi
  • 50 g de dàtils secs
  • 150 ml de nata líquida
  • Oli de gira-sol
  • julivert
  • Sal
  • Pebre bo

Començam hidratant els dàtils uns minuts amb aigua tèbia i els reservam.

Després tallam els troncs dels portobel·lo en trossos, en reservam els capells i tallam tots els altres bolets també en bocins i els guardam.

Dins una paella amb un rajolí d’oli hi posam tots els bolets i els sofregim un parell de minuts. Els salpebram i hi afegim el julivert picadet. Un cop daurats els bolets, hi abocam el vi blanc i el vi de panses; ho deixam coure a foc molt baix uns 20 minuts.

Mentrestant, preparam una mescla amb les nous picades, els cacauets i els dàtils hidratats; ho afegim tot a la paella amb els bolets. Seguim amb la cocció uns 10 minuts més després dels quals hi afegirem el brandi i la nata. Rectificam de sal i ho deixam espessir un parell de minuts més.

Ho servim calent acompanyat d’arròs salvatge.

darreres notícies

et pot interessar