Ingredients
- 250 g de xampinyons portobel·lo petits
- 250 g de gírgoles (Pleurotus)
- 250 g de xiitake
- 50 g de cacauets torrats sense sal
- 100 g de nous
- 1/2 tassó de vi de panses (sauternes o similar)
- 1/2 tassó de vi blanc
- 1/2 tassó de brandi
- 50 g de dàtils secs
- 150 ml de nata líquida
- Oli de gira-sol
- julivert
- Sal
- Pebre bo
Començam hidratant els dàtils uns minuts amb aigua tèbia i els reservam.
Després tallam els troncs dels portobel·lo en trossos, en reservam els capells i tallam tots els altres bolets també en bocins i els guardam.
Dins una paella amb un rajolí d’oli hi posam tots els bolets i els sofregim un parell de minuts. Els salpebram i hi afegim el julivert picadet. Un cop daurats els bolets, hi abocam el vi blanc i el vi de panses; ho deixam coure a foc molt baix uns 20 minuts.
Mentrestant, preparam una mescla amb les nous picades, els cacauets i els dàtils hidratats; ho afegim tot a la paella amb els bolets. Seguim amb la cocció uns 10 minuts més després dels quals hi afegirem el brandi i la nata. Rectificam de sal i ho deixam espessir un parell de minuts més.
Ho servim calent acompanyat d’arròs salvatge.