Ingredients:
· 250 g de maonès
· 150 g de semicurat
· 75 g de mantega
· 6 pebres italians verds
· 4 patates
· 1 ceba
· 1 litre de brou de verdures
· 1/4 de litre de crema de llet
· sal
· pebre bo
· all en pols
En primer lloc, enfornam els pebres verds 30 minuts, a uns 225 °C, els tallam en tires i els reservam.
Després picam la ceba, pelam les patates i les tallam a trossos menuts i ho sofregim amb la mantega.
Una vegada la ceba està daurada, hi afegim el brou de verdures i ho deixam bullir uns 15 minuts; hi afegim sal, una culleradeta d’all en pols, un polsim de pebre bo i la crema de llet, i ho retiram del foc.
Ho servim quasi bullint i hi introduïm els formatges tallats a trossets menuts, ho remenam i tot d’una que estigui a temperatura apta ho consumim acompanyat del pa pagès moreno.