34.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 17 agost 2025
Ceba estufada
Foto de https://losfogonesdelceliaco.blogspot.com/2013/01/cebolla-estofada.html

Ingredients 

  • 5 kg de cebes
  • 2 kg de patató
  • 200 ml d’oli d’oliva
  • 1 dl de vi blanc sec
  • 25 g de pinyons
  • 1 branqueta de moraduix
  • Pebre bo
  • Sal
  • Pebre bord
  • Ceba en pols
  • All en pols

Posam el patató sense pelar i ben untat d’oli dins una font de test al forn. Hem de procurar que estigui ben untat d’oli perquè, si no, l’all i la ceba en pols es cremaran. Empolvoram amb l’all i la ceba en pols i ho enfornam uns quaranta minuts a 220 ºC. Ho reservam. 

Dins una greixonera de test posam les cebes tallades molt fines amb un bon polsim de sal i un altre de pebre bord, les cobrim amb oli i sacsejam bé la greixonera. Seguidament la posam a foc baix i ho deixam coure, sacsejant de tant en tant. Ha de quedar melosa i dauradeta. Una vegada aconseguit, hi afegim el vi blanc i un polsim de pebre bo, i ho deixam reduir cinc minuts a foc fort. Tapam la greixonera i ho deixem cinc minuts més a foc suau. 

Mentrestant, picam els pinyons i desfullam la branqueta de moraduix fresc.

Escolam l’excés d’oli de les cebes, i servim dins una font. Finalment repartim els pinyons picats i les fulletes de moraduix per damunt. Servim calent, acompanyat del patató.

darreres notícies

et pot interessar