Ingredients
- 5 kg de cebes
- 2 kg de patató
- 200 ml d’oli d’oliva
- 1 dl de vi blanc sec
- 25 g de pinyons
- 1 branqueta de moraduix
- Pebre bo
- Sal
- Pebre bord
- Ceba en pols
- All en pols
Posam el patató sense pelar i ben untat d’oli dins una font de test al forn. Hem de procurar que estigui ben untat d’oli perquè, si no, l’all i la ceba en pols es cremaran. Empolvoram amb l’all i la ceba en pols i ho enfornam uns quaranta minuts a 220 ºC. Ho reservam.
Dins una greixonera de test posam les cebes tallades molt fines amb un bon polsim de sal i un altre de pebre bord, les cobrim amb oli i sacsejam bé la greixonera. Seguidament la posam a foc baix i ho deixam coure, sacsejant de tant en tant. Ha de quedar melosa i dauradeta. Una vegada aconseguit, hi afegim el vi blanc i un polsim de pebre bo, i ho deixam reduir cinc minuts a foc fort. Tapam la greixonera i ho deixem cinc minuts més a foc suau.
Mentrestant, picam els pinyons i desfullam la branqueta de moraduix fresc.
Escolam l’excés d’oli de les cebes, i servim dins una font. Finalment repartim els pinyons picats i les fulletes de moraduix per damunt. Servim calent, acompanyat del patató.