Ingredients:
- 6 fulles de col llombarda grossetes
- 180 g de cebes
- 50 g de bulb de fenoll
- 30 g de alga nori
- 6 bolets xiitake
- 175 g de tofu
- Oli de sèsam
- 2 cullerades de salsa de soja
- 6 broquetes de fusta
Primer de tot, bullim les fulles de col devers 3 minuts amb una mica de sal marina. Les guardam i les deixam refredar.
En segon lloc, posam una mica d’oli de sèsam dins una paella i, quan és calent, el saltam amb les cebes tallades a daus, sense tapar, durant 7 minuts aproximadament. Llavors, hi afegim el fenoll, també tallat a daus, i ho saltam 5 o 6 minuts més.
Després, hi afegim l’alga nori, prèviament hidratada amb aigua durant 5 minuts, els xiitake tallats finets, el tofu, prèviament esclafat amb una forqueta, i la salsa de soja. Ho cobrim i ho deixam coure a mig foc devers 10 minuts. Si trobam que s’asseca molt, hi anam afegint una miqueta d’aigua de la utilitzada per a hidratar l’alga nori. I ho guardam.
En tercer lloc, agafam les fulles de col, les obrim i les anam farcint amb un parell de cullerades de la mescla anterior. Tancam la fulla i l’asseguram amb les broquetes perquè no s’obrin.
Col·locam les fulles dins un plat i les servim tebes λ Jaume Martorell