Ingredients:
· 1 kg de mongetes tendres
· 1 tassó de llet d’ametla
· 1 tassó de nata vegetal
· 4 ous
· 1 ceba petita
· 3 cullerades de farina
· Margarina vegetal
· Sal
· Pebre bo
Rentam i picam les mongetes i les bullim uns vint minuts. Les escolam i reservam.
A part, posam dins una paella grossa una cullerada de margarina vegetal i hi sofregim la ceba ratllada durant uns minuts, remenant bé. Després hi afegirem la nata i les mongetes i ho courem cinc minuts més.
Mentrestant, dins una greixonera hi posam dues cullerades de margarina, hi afegim la farina i ho remenam com per fer una beixamel, hi incorporam a poc a poc la llet sense deixar de remenar i hi afegim un polsim de sal i pebre. Després hi posam els ous ben batuts i les mongetes amb la nata.
Ho mesclam tot molt bé i ho abocam dins un motlo de flam untat amb margarina.
Ho enfornam al bany Maria durant una hora a 180 ºC. Un cop desmotlat, ho servim tebi.