27.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 21 juliol 2024

Ingredients
·300 g de pasta lumaconi
·250 g de carn picada
·150 g de bolets
·200 g de tomàtiga pelada
·½ ceba
·Oli d’oliva
·Romaní
·Alfabeguera
·Pebre bo
·Pebre coent
·Formatge parmesà ratllat
·Vi blanc
·Sal


Dins una olla hi posam l’aigua a bullir amb la pasta.
Mentrestant dins una casserola de fang hi posam les tres cullerades d’oli d’oliva, el pebre coent i la ceba picada. Deixam que cogui uns minuts, hi afegim la carn picada i ho remenam durant uns minuts.
Quan la carn estigui cuita, hi incorporam els bolets tallats en juliana, hi afegim el vi blanc, el romaní i salpebram el conjunt. Esperam que el vi s’hagi evaporat i hi afegirem la tomàtiga pelada i trossejada. Comprovam el punt de sal i ho deixam que cogui uns deu minuts.
Treim la pasta un minut abans del temps previst de cocció, la colam i la deixam refredar.
Posam el forn a encalentir a 250 °C.
Farcim la sopa amb l’ajut d’una cullereta i la col·locam dins una font de forn.
Ho empolvoram tot amb parmesà ratllat i alfabeguera fresca. Ho enfornam cinc minuts, ho treim i ho servim amb alfàbrega fresca i un poc més de parmesà ratllat.

darreres notícies

et pot interessar

“La magnitud de la tragèdia és enorme, fa massa anys que hem d’adaptar-nos a lleis que cada vegada degeneren més l’educació”