Entrant: Pells de pastanaga al forn
· 200 g de pells de pastanagues
· 1/2 cullerada de cafè de flocs de pebre de cirereta
· 1 cullerada de cafè de pebre bord
· 1 poc de sal
Plat principal: Colflori sencera rostida
· 1 colflori sencera mitjancera
· 1 culleradeta de sal
· 2 cullerades d’oli verge extra
· 1 llimona
· 1 cullerada de tahini
· 1 manat de julivert
· 2 alls
· 2 cullerades de xarop d’agave
· 1 iogurt grec
· 1 culleradeta de ceba en pols
· 1 culleradeta de moraduix sec
· 4 tomàtigues seques
Ratllam la pell de la llimona prima i ho reservam.
Eliminam les fulles i el tronc sobrant de la colflori, la rentam bé i la bullim sencera amb una culleradeta de sal durant cinc o sis minuts.
Un cop bullida, la colocam dins un recipient apte per al forn, hi empolvoram la pell de la llimona uniformement i la untam bé d’oli d’oliva verge i un poc de sal. Ho enfornam durant vint o vint-i-cinc minuts a 220 ºC amb el forn prèviament encalentit fins que quedi ben daurada.
Mentrestant, preparam la salsa ficant dins la batedora la resta d’ingredients: el suc de la llimona, el tahini, el manat de julivert sense els troncs, els dos alls prèviament pelats, les dues cullerades de xarop d’agave, el iogurt grec, la ceba, el moraduix i les tomàtigues seques; ho trituram tot fins que quedi ben finet.
Finalment, treim la colflori del forn, la xapam en quarts i li abocam la salsa per damunt. Servim mentre és calenta.
Postre: Embotit de fruits secs amb xocolata
· 250 g de xocolata negra (per fondre)
· 150 g de figues seques
· 50 g de farina de garrova
· 100 g d’ametles
· 100 g d’avellanes
· 100 g d’aglans dolços
· 1 cullerada d’oli d’oliva
· 4 galletes de segó
Posam a dins un recipient pla apte per al forn les ametles, les avellanes i els aglans; els enfornam dotze minuts a 180 ºC o fins que estiguin ben torradets. Els trituram no gaire fins, i ho reservam.
Seguidament, fonem al bany maria la xocolata negra. Un cop líquida, la mesclam amb les figues seques, prèviament ben triturades amb una cullerada d’oli, la farina de garrova i les galletes de segó ben triturades. Ho pastam tot fins que estigui ben mesclat. Hi afegim les ametles, les avellanes i els aglans i ho acabam de mesclar. Ho embolicam dins un paper de forn i li donam forma d’embotit. Ho deixam refredar bé perquè se solidifiqui, retiram el paper i ho servim. Opcionalment es pot empolvorar amb sucre en pols.