Ingredients:
· 1 tassó de llet sencera
· 200 g de tofu sedós
· 200 g de xiitake
· 100 g de gírgoles de faig japoneses (shimeji)
· 1 cullerada de galleta picada amb julivert
· 150 grams de farina de blat integral
· 1 cervesa negra
· ½ tassó d’oli d’oliva
· Sal
· Pebre
Primer tallam els bolets sencers el més petit possible o els picam. Els ofegam dins una paella i els reservam.
Seguidament feim la pasta mesclant la farina, la cervesa i l’oli; hi afegim un poquet de sal i l’amassam bé, de deu minuts a un quart d’hora. En tenir la pasta l’estiram i la col·locam dins un motlo desmuntable, untat amb mantega. Enfornam a 180 ºC durant un quart d’hora.
Mentrestant, batem la llet, el tofu i la galleta picada, fins aconseguir una mescla cremosa; hi mesclam els bolets i ho abocam dins la pasta. Enfornam amb grill fins que la superfície sigui cruixent.
Nota: el xiitake i la gírgola de faig són bolets d’origen japonès que es venen aquí des de fa ja uns anys. Normalment els podreu trobar amb facilitat a grans superfícies.