Ingredients
· 70 g de bledes
· 100 g de formatge de cabra curat ratllat
· 150 g de sèmola de blat de moro
· 1 cullerada de concentrat de tomàtiga
· 1/2 càpsula de carbó activat (de venda a farmàcies)
· 50 g de remolatxa cuita
Posam a bullir la llet i quan estigui a punt de rompre el bull, afegim la sèmola escampant-la bé sense aturar de remenar, fins que torni espessa, a foc molt baix.
Després feim les bledes ben netes, les bullim i les picam, i trituram la remolatxa.
En acabar, repartim la polenta en cinc parts: una part la deixam al natural, un altra la mesclam amb les bledes, una tercera la mesclam amb el concentrat de tomàtiga, la quarta amb el carbó actiu i la darrera amb la remolatxa.
Seguidament ho posam en cinc motlos quadrats petits prèviament engreixats o en un de gran amb separacions (es poden fer amb fulls de paper de plata doblegats) i ho deixam reposar unes quantes hores.
Finalment amb la ajuda de motlos de ferro per tallar galletes o similar, hi donam les formes que més ens agradin, empolvoram el formatge de cabra i posam a gratinar a 250 ºC durant un parell de minuts