Ingredients
· 450 g de xampinyons portobel·lo
· 2 alls
· 1 llimona
· 1 culleradeta de sal
· 1/2 culleradeta de pebre bo
· 1/2 culleradeta de moraduix
· 3 cullerades de mantega
· 3 cullerades de farina
· 1 tassa de suc de taronja
· 3 cullerades d’oli amb all
· 3 tasses de brou de bolets
· 1 cullerada de clovella de taronja ratllada
Feim els xampinyons nets, en llevam els peus, els pelam i els posam dins una font grossa.
A banda, mesclam els alls picadets, el suc de la llimona, la sal, el pebre bo, el moraduix i l’oli. Hi afegim els xampinyons i ho deixam macerar un parell d’hores. Després els torram al caliu uns cinc minuts per cada banda i els tallam a llesquetes.
Fonem dins una greixonera grossa la mantega i hi afegim els xampinyons, que cuinam devers sis minuts. Hi afegim farina empolvorada i ho cuinam amb el foc més baix un parell de minuts més. Seguidament, hi afegirem el suc de taronja i el brou de bolets i ho seguim cuinant a foc baix fins que s’espesseixi al gust. Serviu amb la clovella de taronja per damunt.