20.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 11 maig 2025

Ingredients
· 450 g de xampinyons portobel·lo
· 2 alls
· 1 llimona
· 1 culleradeta de sal
· 1/2 culleradeta de pebre bo
· 1/2 culleradeta de moraduix
· 3 cullerades de mantega
· 3 cullerades de farina
· 1 tassa de suc de taronja
· 3 cullerades d’oli amb all
· 3 tasses de brou de bolets
· 1 cullerada de clovella de taronja ratllada

Feim els xampinyons nets, en llevam els peus, els pelam i els posam dins una font grossa.

A banda, mesclam els alls picadets, el suc de la llimona, la sal, el pebre bo, el moraduix i l’oli. Hi afegim els xampinyons i ho deixam macerar un parell d’hores. Després els torram al caliu uns cinc minuts per cada banda i els tallam a llesquetes.

Fonem dins una greixonera grossa la mantega i hi afegim els xampinyons, que cuinam devers sis minuts. Hi afegim farina empolvorada i ho cuinam amb el foc més baix un parell de minuts més. Seguidament, hi afegirem el suc de taronja i el brou de bolets i ho seguim cuinant a foc baix fins que s’espesseixi al gust. Serviu amb la clovella de taronja per damunt.

darreres notícies

et pot interessar

Andreu Manresa Montserrat, periodista

“Me’n vaig anar d’IB3 emprenyat però no maltractat. Vàrem dir gairebé tot el que volíem”