Ingredients
- 400 g de llom de tonyina
- 1 culleradeta de gingebre fresc
- Cibulet
- 200 g d’arròs thai
- 2 cullerades de vinagre blanc
- 3 cullerades de salsa de soja
- Suc de mitja llimona
- Sèsam torrat
Tallam els lloms de la tonyina a dauets, pelam i ratllam el gingebre i picam el cibulet; ho mesclam tot amb salsa de soja i ho deixam macerar dins la gelera uns trenta minuts.
Mentre bullim l’arròs segons les instruccions del paquet, afegim a l’aigua el vinagre i un poc de sal.
Amb l’ajut d’un cèrcol emplatam posant una base d’arròs, la tonyina marinada, el sèsam i uns talls de cibulet a damunt. Regam amb la marinada de la tonyina, i llest per servir.
Nota: si la tonyina és fresca per menjar-se-la cru, ho hem de congelar 48 hores mínim per evitar els anisakis