19.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Foto de https://unareceta.com/tartar-de-atun-sin-aguacate/

Ingredients 

  • 400 g de llom de tonyina
  • 1 culleradeta de gingebre fresc
  • Cibulet
  • 200 g d’arròs thai
  • 2 cullerades de vinagre blanc
  • 3 cullerades de salsa de soja
  • Suc de mitja llimona
  • Sèsam torrat

Tallam els lloms de la tonyina a dauets, pelam i ratllam el gingebre i picam el cibulet; ho mesclam tot amb salsa de soja i ho deixam macerar dins la gelera uns trenta minuts.

Mentre bullim l’arròs segons les instruccions del paquet, afegim a l’aigua el vinagre i un poc de sal.

Amb l’ajut d’un cèrcol emplatam posant una base d’arròs, la tonyina marinada, el sèsam i uns talls de cibulet a damunt. Regam amb la marinada de la tonyina, i llest per servir.

Nota: si la tonyina és fresca per menjar-se-la cru, ho hem de congelar 48 hores mínim per evitar els anisakis

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”