Entrant: Tomàtigues flonges
Ingredients
· 8 tomàtigues de casta grossa
· 1 tassa de beixamel espessa
· 4 ous
· 2 cullerades de tomàtiga concentrada
· 80 g de formatge vell en pols
· Sal i pebre bo
· Llavors de rosella
Primer rentam i buidam les tomàtigues, les salam i les col·locam dins una greixonera de test al forn.
Incorporam els vermells d’ou a la beixamel calenta, el formatge vell en pols, les llavors de rosella, el concentrat de tomàtiga i finalment els blancs d’ou batuts a punt de neu. Omplim les tomàtigues i les enfornam a 160 °C durant uns 18 o 20 minuts, fins que el farcit estigui ben daurat.
Plat principal: Arròs dolç de fruites
Ingredients
· 200 g d’arròs
· 1 ceba petita
· 1 pebre vermell sense madurar (verd)
· 100 g d’albercocs secs
· 100 g de prunes sense pinyols
· 50 g de pinyons
· 50 g d’olives negres sense pinyol
· 50 g de nous de Brasil
· 1 plàtan madur
· 1/2 mango madur
· 2 alls
· Sal
· Oli
· Pebre bo
En primer lloc picam la ceba, el pebre, els alls, els albercocs, les prunes, les olives, el plàtan i el mango i ho distribuïm tot en platets separats.
Dins una greixonera amb un raig d’oli sofregim la ceba i els alls. Quan estigui un poc daurat, hi incorporam l’arròs i ho remenam bé perquè es dauri sense que s’aferri.
Seguidament, hi anam incorporant les prunes i els albercocs. En haver-ho sofregit uns minuts, hi afegim 400 g d’aigua bullent i una pessigada de sal.
Ho deixam reduir fins que no quedi aigua i abans de retirar la greixonera del foc, hi afegim les olives laminades, el plàtan i el mango trossejats finament a daus. Per acabar, hi posam les nous de Brasil i els pinyons ben picats.
Ho servim dins un motlo ben calent.
Postres: Mousse blanca de caquis
Ingredients
· 4 caquis molt madurs
· 6 ous
· 130 g de xocolata blanca
· 4 cullerades de sucre
· 2 cullerades d’agar-agar en pols
Començam batent els dos vermells d’ou i posant-los al foc amb la polpa dels caquis i un tassó gran d’aigua. Ho remenam i ho deixam reduir fins que s’espesseesqui. Seguidament, hi anam incorporant trossets de xocolata i ho seguim remenant fins que es fongui totalment.
Preparam l’agar-agar segons les instruccions del fabricant, retiram els caquis del foc i incorporam l’agar-agar.
Un cop ho tenim a temperatura ambient, hi posam els cinc blancs d’ou a punt de neu i ho remenam bé.
Finalment ho abocam dins escudelletes petites de test i abans de servir-ho deixam que reposi una estona perquè s’espesseixi.