23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Foto de https://www.menudospeques.net/alimentacion-nutricion/recetas-cocina/recetas-vegetarianas/asado-vegano-frutos-secos

Bolletes de patata

Ingredients

  • 2 patates vermelles
  • 100 g de mantega
  • 4 ous
  • Farina
  • Galleta picada amb julivert
  • Sal
  • Pebre bo
  • Oli verge

Bullim les patates amb aigua i sal durant uns 30 minuts, deixam que refredin una mica, les pelam i amb una forqueta les esclafam bé.

Després hi afegim els vermells d’ou, la mantega prèviament fosa, el pebre i un poc de sal. Remenam fins que quedi una massa i ho deixam refredar un parell d’hores.

Passat aquest temps en feim bocinets i els passam per farina, ou i galleta amb julivert, i en feim bolletes. Les fregim dins una fregidora o una paella amb molt d’oli, i en estar fregides les posam damunt paper de cuina perquè no siguin olioses.


Rostit de fruits secs

Ingredients

  • 300 g d’ametla picada
  • 50 g de llavors de carabassa picades
  • 50 g de pipes pelades de gira-sol
  • 250 g de castanyes
  • 100 g d’esclata-sangs
  • 1 ceba morada
  • 4 alls
  • 1/4 de kg de tomàtigues
  • 1/2 tassó de farina de ciurons
  • 100 g de Quely picada
  • 150 ml de vi negre
  • 1 cullerada de romaní
  • 1 cullerada de moraduix
  • Oli
  • Sal
  • Pebre bo
  • 1 cullerada de mostassa

En primer lloc, bullim i reservam les castanyes, premsam els alls i passam pel morter el romaní i el moraduix fins a fer-ne polseta.

Dins una greixonera sense oli torram l’ametla picada i les llavors de carabassa i gira-sol, fins que facin oloreta, i les reservam.

Tallam els esclata-sangs en rodanxes i la ceba en daus menuts i ho fregim amb un rajolí d’oli fins que estiguin dauradets, i també ho reservam.

Trituram les tomàtigues, amb la farina, les castanyes, la Quely picada, el pa i el vi negre, fins que quedi ben cremós. Corregim amb farina o vi si ho trobam massa clar o espès.

Ho mesclam tot dins una font fins que quedi una massa compacta i ho especiam amb el moraduix, el romaní, la mostassa, el pebre i la sal.

Finalment, ho posam dins una greixonera de test engreixada i ho enfornam, amb el forn calent, a 180 °C, durant uns 45 minuts, fins que quedi ben daurat i cruixent.


Pastís de persimons

Ingredients

  • 1 làmina de milfulls
  • 4 persimons
  • 250 g de formatge gorgonzola
  •  250 g de brossat
  • 1/2 tasseta de llet
  • 3 ous
  • Canyella

Començam estenent la làmina de milfulls damunt un motlo per forn i la picam amb una forqueta perquè no infli massa.

Després tallam els persimons a làmines i els col·locam damunt la massa de milfulls.

A part, posam dins una font el gorgonzola, els ous, el brossat, la llet i la canyella; ho mesclam tot fins que ens quedi una elaboració cremosa. Ho abocam tot per damunt els persimons i ho enfornam amb el forn calent a 180 °C durant uns 45 minuts.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”