Ingredients:
· 250 g de patata vermella
· 50 g de pebre de cirereta verd
· 200 g de farina de ciuró
· 6 pebres verds de fer trempó
· 1 culleradeta d’all en pols
· 1 cullerada de cúrcuma
· 1 culleradeta de pebre de cirereta en pols
· 1 cullerada de julivert fresc picat
· 1 cullerada de garrova en pols
· 1 sobre de llevat químic
Primerament, pelam i bullim les patates i, en ser cuites, les aixafam mentre encara siguin ben calentes.
Seguidament, hi mesclam una culleradeta d’all en pols, mitja cullerada de cúrcuma, mitja culleradeta de pebre de cirereta en pols, una cullerada de garrova en pols, una cullerada de julivert fresc picat i els pebres de cirereta tallats a rodanxes finetes. Ho pastam tot abans que acabi de refredar i ho reservam.
A part, rentam els pebres verds i els feim un xap de per llarg a un costat, que no arribi a baix de tot perquè no s’acabi d’obrir. Llevam els pinyols amb esment i els farcim amb la mescla de patates i espècies que tenim preparada. Ho reservam.
Després, mesclam la farina de ciuró, un poc de sal, el llevat químic, mitja culleradeta de pebre de cirereta en pols i mitja cullerada de cúrcuma fins que sigui ben homogeni. Hi afegim aigua i ho pastam bé fins que quedi una mescla més líquida que pastosa.
Passam els pebres farcits per la mescla de farina de ciuró i els fregim uns minuts en la fregidora fins que quedin ben dauradets. Els servim calents • Jaume Martorell