Ingredients:
· 300 g de xiitake
· 2 patates grans
· 1 ceba vermella
· 1 culleradeta de julivert sec
· 1 culleradeta de pebre bord
· 1 culleradeta d’extracte de fum
· 350 ml de brou de verdures
· 1 culleradeta de Marmite
· 4 cullerades de iogurt grec
· 3 alls picats
· Sal
· Pebre
Bullim les dues patates amb el brou de verdura, menys 120 ml, i feim un puré amb una eina adequada, afegint-hi mitja culleradeta d’extracte de fum mentre encara siguin calentes. Ho reservam.
A part, tallam a daus petits la ceba vermella i la saltam amb aigua fins que estigui blaneta i transparent. Hi afegim els xiitakes laminats i els alls picats i, si és necessari, un poc més d’aigua. Ho deixam coure uns vuit minuts.
Després hi afegim el julivert, el pebre bord i mitja culleradeta d’extracte de fum, i ho coem un minutet més. Tot seguit, hi afegim el brou de verdures i ho deixam coure a foc baix uns cinc minuts, fins que redueixi un poc.
Llevam la paella del foc, hi afegim el iogurt, el pebre bo i el julivert, i ho remenam fins que ens quedi cremós.
Ho servim acompanyat del puré de patates.